به گزارش خبرگزاري فارس از رفسنجان، ديروز باحضور مشاور رئيس‌جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي، مقاماتي از استان و شهرستان مرکز ديتاسنتر و ماينينگ در منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان رسما آغاز به‌کار کرد.


مجيد کهنوجي مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان در آيين افتتاح اين مرکز اظهار داشت:





از سال 90 منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان مجوز گرفت و طي سه سال زيرساخت‌هاي زيادي ايجاد شد و 50 سرمايه‌گذار جذب شده است در حال حاضر 14 کارخانه در حال بهره‌برداري و 17 کارخانه تا يک سال آينده به بهره‌برداري مي‌رسند.





اشتغال يک هزار نفر در منطقه ويژه رفسنجان/مشکل طرح جامع منطقه رفسنجان برطرف شود



وي با بيان اينکه در اين منطقه زمينه اشتغال يک هزار نفر فراهم شده است و دو هزار و 700 ميليارد تومان سرمايه جذب شده است خواستار حمايت از مناطق ويژه شد و نگاه ويژه به مشکلات اين مناطق و سهام‌داران را ضروري دانست.


کهنوجي تأکيد کرد: مسأله آب و طرح جامع و زيست‌محيطي منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان برطرف شود.


محمدعلي دهقان معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار کرمان با ابراز خوشحالي از اينکه مزرعه ارز ديجيتال در رفسنجان افتتاح مي‌شود، اظهار کرد:





در واقع يک نوع صادرات برق را رقم مي‌زنيم وقتي برق به ارز تبديل مي‌شود و در شرايط تحريم، و مشکل فروش نفت و ساير محصولات که در بازاريابي به دليل تحريم‌ها مشکل دارند هزينه نقل و انتقال ارز با مشکل مواجه مي‌شود اين صنعت کارگشاست.





تعرفه برق ماينرها کاهش يابد


وي ادامه داد:





تقاضا داريم براي کمک به سرمايه‌گذاران در اين صنعت تعرفه برق اين دستگاه‌ها کاهش پيدا کند با اين تعرفه 20، 30 درصد سود نصيب سرمايه‌گذار مي‌شود در حالي‌که سرمايه‌گذاري بزرگي انجام شده است.





معاون استاندار کرمان ابراز داشت: فروکروم که توسط اين سرمايه‌گذار انجام شده موجب شده از خام‌فروشي کروم در کشور جلوگيري شود و رفسنجان و سبزوار دو واحد توليد فروکروم در کشور هستند.


احمد انارکي‌محمدي نماينده مردم رفسنجان و انار در مجلس شوراي اسلامي ماينينگ را يک پروژه جديد عنوان کرد که در کميسيون اقتصادي مجلس بررسي شده که فعاليت آن قانونمند باشد و ادامه داد: در بحث تعرفه برق اين صنعت بايد کمک شود.


وي بيان کرد:





استفاده از ارز ديجيتال بيشترين بهره‌وري در زمان تحريم است.





انارکي‌محمدي عنوان داشت: سال گذشته يک هزار و 500 هکتار در منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان براي صنايع پايين دستي مس کلنگ‌زني شد.


وي افزود طرح جامع منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان بايد پيگيري شود و هرچه زودتر ارائه شود چراکه يکي از معضلات منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان نبود طرح جامع است.


«اوه» مديرگروه توسعه و سرمايه‌گذاري ايران و چين ابراز داشت:





تشکر مي‌کنم تا الان توانستيم سرمايه‌گذاري را به مرحله اجرايي برسانيم و ديتاسنتر با اين سرعت راه‌اندازي مي‌شود.





وي تصريح کرد: دوست دارم اشاره کنم پروژه ديتاسنتر تنها درباره رمز ارزها نيست بلکه مي‌تواند در زمينه تکنولوژي و اينترنت به ايران کمک کند.


اين سرمايه‌گذار چيني بيان کرد:





خيلي از کشورها بلاک‌چين را يک استراتژي اصلي قرار دادند، اخيرا وزارت نيرو در ايران هزينه‌اي براي ماينينگ گذاشته که در سرمايه‌گذاري تأثير مي‌گذارد و ما را نگران مي‌کند چون اگر به اين شکل باشد امکان ادامه سرمايه‌گذاري وجود ندارد و مزاياي خود را از دست مي‌دهد.





دولت ايران جذابيت سرمايه‌گذاري را بيشتر کند


وي با بيان اينکه سرمايه‌گذاري به دنبال خود سود مي‌آورد، ادامه داد:





سرمايه‌گذاري در ماينينگ و دستگاه ماينر در ايران که فاکتورهاي غيرقابل پيش‌بيني دارد ارزشمند بوده و ما مي‌خواهيم در اين زمينه اعتمادمان افزايش يابد.





اوه خاطرنشان کرد: ايران در حال حاضر از نظر توسعه‌اي نياز به جذب سرمايه خارجي و افراد متخصص در حرفه‌هاي مختلف دارد.


وي ابراز اميدواري کرد دولت ايران با قوانيني که براي جذب سرمايه‌گذاري خارجي وضع مي‌کند جذابيت سرمايه‌گذار را بيشتر کند.


معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير از آغاز عمليات اجرايي بزرگترين فارم استخراج بيت کوين به ظرفيت 60 مگاوات توسط سرمايه‌گذار چيني در رفسنجان خبر داد و گفت که استخراج کننده ارزهاي ديجيتال اگر بدون مجوز اقدام به استخراج بيت کوين کنند از آنها خسارت خواهيم گرفت.


مصطفي رجبي مشهدي در حاشيه ششمين کنفرانس و نمايشگاه بين‌المللي ترانسفورماتور در پاسخ به سؤال فارس که پرسيد استخراج کنندگان ارزهاي ديجيتال به شدت از تعيين تعرفه برق صادراتي براي توليد بيت‌کوين ناراضي هستند و اعلام کردند از وزارت کشور در خصوص مصوبه دولت درخواست تجمع خواهند کرد، آيا احتمال اين وجود دارد که تعرفه برق ارزهاي ديجيتال کاهش يابد، گفت:



تعرفه برق صادراتي براي ايام گرم سال و پيک 965 تومان است و براي فصول ديگر براي هر کيلووات ساعت 480 تومان تعيين شده است. پس اين مصوبه دولت است و تصور نمي‌کنم که اين مصوبه تغييري در آن ايجاد شود.



وي ادامه داد:



در شرايطي که عنوان مي‌شود تعرفه برق صادراتي براي رمزارزها بالاست همين الان چندين تقاضا براي توليد بيت کوين و مزرعه توليد بيت کوين وجود دارد. بنابراين هدف ما اين است که توليد بيت کوين و استخراج ارزهاي ديجيتال به صورت متمرکز باشد.


معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير با اشاره به اينکه برخي از توليد کنندگان بيت کوين از دستگاه‌هاي کم بازده و قديمي استفاده مي‌کنند، گفت:




مصرف انرژي اين دستگاه‌ها زياد است. اگر متقاضيان در مزرعه توليد بيت کوين اين اقدامات خود را انجام دهند شامل تخفيف‌هاي خوبي خواهد شد.


رجبي‌مشهدي با تاکيد بر اينکه در ابلاغيه وزارت نيرو آمده است که اگر مشترکيني به صورت غيرمجاز و بدون مجوز اقدام به توليد بيت کوين و استخراج رمزارزها کنند از آنها خسارت گرفته خواهد شد، اظهار داشت:




فردا در رفسنجان اولين و بزرگترين مزرعه توليد بيت کوين به ميزان 60 مگاوات عمليات اجرايي خود را با سرمايه‌گذاران چيني آغاز خواهد کرد.


به گفته وي در منطقه اقتصادي جلفا نيز درخواست ايجاد يک مزرعه توليد بيت کوين به ظرفيت 120 مگاوات وجود دارد.



معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير در پاسخ به اين سؤال که ظرفيت توليد ترانسفورماتور در کشور چگونه است، گفت:



ظرفيت توليد ترانسفورماتور در کشور مناسب است و ديگر نيازي به واردات ترانسفورماتور نيست.



رجبي‌مشهدي با اشاره به اينکه در حال حاضر سالانه 10 هزار مگاولت آمپر ترانسفورماتور در کشور توليد مي‌شود، گفت:



صنايع ديگر نيز نياز به ترانسفورماتور دارد و توليد کنندگان داخلي نياز اين صنايع را برآورده مي‌کنند و نياز به واردات ترانسفورماتور نيست.



به گفته وي 90 درصد از ترانسفورماتورهاي کشور در حال حاضر توسط شرکت‌هاي داخلي ساخته مي‌شود.


معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير با اشاره به اينکه ظرفيت ترانسفورماتورهاي توليد شده متناسب با نقاط گرمسير و سردسير طراحي مي‌شود و به خوبي پاسخگوي نياز داخل است، اظهار داشت:



ديگر مثل سال‌هاي گذشته واردات ترانسفورماتور نداريم چرا که مقرراتي داريم که جريمه محور است و چنانچه ترانسفورماتورهاي وارداتي استانداردهاي ما را نداشته باشند جريمه‌هاي سنگيني بايد بپردازند.


به گفته رجبي‌مشهدي اگر شرکتهاي برق منطقه‌اي و يا برخي شرکت‌هاي زيرمجموعه وزارت نيرو از ترانسفورماتورهاي با استانداردهاي پايين استفاده کنند جريمه خواهند شد.



وي افزود:‌



در حال حاضر در کشور 4 تا 5 شرکت ترانسفورماتورساز داريم و عمدتا وزارت نيرو به اين شرکت‌ها بدهکار مي‌شد اما سال قبل مطالبات آنها تسويه شد و امسال هم به صورت حواله ارزي مطالبات آنها را پرداخت کرديم.


معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير با اشاره به اينکه در پيک مصرف برق ما همواره محدوديت‌هايي در تامين برق داريم، گفت:




توصيه ما اين است که به لحاظ کارايي و بازدهي انرژي در وضعيت مطلوبي قرار بگيريم و استانداردهاي بين‌آلمللي را داشته باشيم.


رجبي‌مشهدي افزود:




صنعت برق بايد بتواند از ساير منابع مالي استفاده کند چرا که منابع داخلي صرفا پاسخگوي هزينه‌هاي جاري و تعمير و نگهداري مي‌شود و براي توسعه بايد از ساير منابع نيز مثل بانک‌ها استفاده کنيم.


وي گفت:




مصرف برق در سال 98 در ساعات پيک نسبت به سال 97 يک درصد رشد داشت در حالي که در دهه‌هاي گذشته اين رشد مصرف 5.2 درصد بود. پس با تشويق بخش خانگي و صنايع و کشاورزي توانستيم امسال مديريت مصرف خوبي به ميزان 3874 مگاوات را به دست آوريم.


به گفته معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي شرکت توانير 8 ميليون مشترک مصرف خانگي زير الگوي مصرف هستند و ما تلاش مي‌کنيم اقدامات تشويقي را سال آينده ادامه دهيم و با استفاده از استارت آپ‌ها قصد داريم هزار مگاوات بيشتر از امسال مديريت مصرف و کاهش مصرف برق داشته باشيم.



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اقتصادي ,توليد ,رفسنجان ,منطقه ,ويژه ,کوين ,منطقه ويژه ,امور اقتصادي ,اقتصادي رفسنجان ,ويژه اقتصادي ,اقتصادي شرکت ,ويژه اقتصادي رفسنجان ,ظرفيت توليد ترانسفورماتور
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مهندسی برق-الکترونیک Doug dlfile رمز ارز Cultural Studies and Media بلاگ علیرضا محسنی راهنمای خرید زمین در شمال گالری ژیکال اطلاعات چشم پزشکي